Bük ismertető, turisztikai információk Bükről, büki képek, galéria | Bük.ÚtiSúgó.hu


Bük

ismertető, Büki képek, galériaIdén dúskálhatunk a hosszú hétvégékben!

Idén egymást érik az ünnepi hosszú hétvégék, így ebben az évben rekordszámú, összesen kilenc hosszú hétvége lesz.

II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

Az év első gasztronómiai összejövetele Budán, az Allee melletti sétányon.

Itt a farsang, áll a bál!

Farsangi mulatságok szállodában ÚtiSúgó.hu Pontkedvezménnyel csak itt >>

HÚSVÉTI szállás AKCIÓK

Húsvéti szállás válogatás itt >>
1 2 3 4


Bük

A mintegy 3400 lakosú Bük város Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytől 30, Soprontól 46, Kőszegtől pedig 20 km távolságra fekszik, félúton Bécs és a Balaton között. Vonattal elérhető a Sopron–Szombathely-vasútvonalon.Természetes kikapcsolódás
Hagyományos vidéki élet, amely által újra átérezzük, melyek az igazán fontos értékek. Megnyugvás és feltöltődés. Esténként a gyógyvíz illatát hozza a lágy fuvallat, érzékeit válogatott ínyencségek kényeztetik. Tökéletes kikapcsolódás az üdezöld puha pázsit és különleges madárfajok lakhelyén, ahol lélegzetelállító a táj. Ott, ahol az Alpok meredek szikláit a magyar táj egyre megszelídíti. Ott, ahol gólyák fészkelnek a házak magasán. Vadludak éneke hallik, és bíborszínű naplemente gyönyörködtet. Hullámzó búzatáblák, hömpölygő folyó, amely horgászni hív. Természet-közelben. Élet-közelben. De van, amikor hangos a környék és mindenki táncol. Táncoljon velünk! Vagy sportoljon kedvére! Elmélyülhet, és aktív lehet. Csak Önön múlik, mit választ. Bükön és Bükfürdőn mindehhez megadjuk a hátteret, hogy testben és lélekben megújulva térhessen haza, szívébe zárva ezernyi színes élményét. Visszavágyva.

A Büki Gyógyfürdő története
A büki gyógyfürdő szerencsés véletlennek köszönheti létét: a 20-as években megkezdett, majd az 50-es években folytatott kőolajkutató-fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyről 65-70 méteres vízoszlop tört a felszínre. Az 58 °C-os, közel 16 500 mg/l ásványi anyagot tartalmazó kincs új fejezetet nyitott Bük és a környező települések életében. Az igazi sikertörténet 1962-ben, az első, részben fedett medence átadásával kezdődött. Az azóta tartó folyamatos fejlődésnek köszönhetően napjainkban a gyógyfürdő 27 medencével, több mint 5100 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A gyógyvíz révén Bük ma Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője, mind méretében, mind a látogatók számának tekintetében. A gazdag vízforrás, mely apadhatatlanul ontja számunkra áldását, Szent Kelemen pápáról kapta nevét, aki imájával vizet fakasztott a földből a szomjúzóknak.

Birdland Golf & Country Club

Bük nevét tehát gyógyfürdője tette világhírűvé és így a folyamatos, gyors fejlődésnek köszönhetően a településen nyílt meg hazánk első és nemzetközi szintű pályával rendelkező golfklubja. A 18 lyukú Championship-golfpálya európai tekintetben is híres szépségéről. Több mint 100 hektáron terül el, ebből 7 hektárt víz borít. A pálya számos, köztük védett madárfajnak is otthont nyújt. Innét ered a neve is: „Birdland”.

Sportolási lehetőségek
A bükfürdői Sportparkban térítésmentesen áll vendégeink rendelkezésére a Felnőtt Játszótér, ahol szabadtéri fitneszgépek segítségével az egész család együtt mozoghat. Az ugyanitt található Pétanque-pálya szintén térítésmentesen vehető igénybe. Májustól októberig heti több alkalommal ingyenes gyermekprogramokon lehet részt venni, amelyre minden korú gyermeket szeretettel várnak játék- és sportanimátorok. Emellett az animátorok által vezetett Nordic Walking túrák, kerékpáros kirándulások is térítésmentesen elérhetők a hét több napján.

Bük története
Bük Vas megye északi részén, a Felső Répcementi kistérségben található. Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a Répce folyó mentén húzódó terület az őskortól kezdve lakott. Az itt élő népcsoportok felismerték a vidék kedvező adottságait: a közepes páratartalmú, kellemes évi középhőmérsékletű szubalpin klímát és a természetes vízfolyást, amelynek medre tiszta ivóvizet, partvonala pedig közlekedési útvonalat szolgáltatott, és például a rómaiak egyik útja is itt vezetett a híres Borostyánkő út felé. A honfoglaló magyarok is megtelepedtek itt a X. század elején. A soproni várban szolgáló nemesek közül a Büki család volt a legismertebb, a falu feltehetően róla kapta a nevét. A kereszténység korán elterjedt ezen a vidéken, s az első templom a XII. században épült a mai katolikus templom helyén. A XV. századtól már három Bük létezett egymás mellett, Alsó, Közép és Felső-Bük. A három falu 1902-ben egyesült Bük néven, városi rangra 2007-ben emelték.

Települések Bük közvetlen közelében

Települések Bük környékén

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu